Første gang på Sclerosehospital

Hvis du ikke har været på et sclerosehospital før, går du muligvis rundt med en masse tanker og spørgsmål om, hvad der venter dig

Du har måske både positive og negative forventninger til din indlæggelse. For nogle er det en overvindelse at gå ind ad døren på et sclerosehospital, mens andre har glædet sig i lang tid.

Førstegangsforløb

Det er vores erfaring, at første gang en patient indlægges på et sclerosehospital, har han/hun brug for en bred introduktion til, hvad MS er, og hvordan man mestrer livet med sygdommen. Sclerosehospitalerne tilbyder derfor førstegangsforløb af 2 ugers varighed til alle førstegangshenviste patienter.

Her på hjemmesiden kan du blandt andet få et indblik i, hvilken rolle og indflydelse du har i forbindelse med planlægningen af dit forløb, og din aktive rolle under indlæggelsen. Det er en god idé, at du bruger lidt af ventetiden inden indlæggelsen på at gøre dig tanker om, hvad du gerne vil have ud af din indlæggelse.

Førstegangshenviste mødes regelmæssigt for sig selv under indlæggelsen

Når du indlægges første gang, vil du - samtidig med at du gennemfører dit individuelle behandlingsprogram – være i en gruppe sammen med andre førstegangs-indlagte. Gruppen mødes regelmæssigt under indlæggelsen, og undervises blandt andet i hovedindsatsområderne ’Kognition, Energi, Fysisk Aktivitet og Mental Robusthed’.

Du kan læse mere om førstegangsforløbet her.

Engelsk-sproget omtale af et førstegangsforløb

Tim Wardman på 44 har sclerose og har været på et 2 ugers førstegangsforløb på Sclerosehospitalet i Haslev. 
Under opholdet skrev Tim dagbog og berettede om dagens begivenheder og om hvad han lærte. Dette er blevet til en artikel med titlen "Butlins for people with MS?" som er et udkast af Tims dagbog. 
Læs udkastet fra Tims dagbog her.

Senest opdateret: d. 30 november 2016